Uiskentelua

Helsinki City Triathloniin on nyt ilmottauduttu! Pyöräily ja juoksu nyt menee noin lyhyillä matkoilla miten päin vaan, mutta uinti on mulle uusi tuttavuus. Pysyn kyllä pinnalla, mutta mun uinti muistuttaa varmaan lähinnä tuota keskiajalla suosittua uimatyyliä.

Kuva: Tatu.fi

Eilen aamu alkoi reippaasti pyöräilyllä Uimastadionille. Siellä vastassa oli vanha opiskelukaverini, joka oli lupautunut avaamaan mulle vapaauinnin saloja. Oli hauska nähdä vuosien jälkeen uudestaan ja ollaan myös molemmat menossa City Triathlonille elokuussa. Aluksi sain antaa tyylinäytteen uintitekniikastani (jota ei ole), jossa positiivista oli kuulemma potkut ja lantion asento. Ylävartalossa ei sitten ollutkaan mitään kehuttavaa, nostin käsiä molemmille puolille niska jännityksessä.

Treenailtiin lasten altaan reunalla ensin potkuja, sitten harjoiteltiin hengitystä. Pään veteen laittaminen oli yllättävän haastavaa ja meinas tulla paniikkireaktio. Käytiin myös käsien linjat läpi ja sitten kokeilin yhdistää nämä kaikki elementit. Tulos: vettä nenässä. Paljon.

Kuva: Stadissa.fi
Tuolla takana näkyvässä lastenaltaassa porskuteltiin Kuva: Stadissa.fi

Pikkuhiljaa sain kuitenkin muutaman semikelvollisen vedon tehtyä kun tajusin pitää leuan rinnassa. Hengittäminen oli vaikeaa. Kaikkein hankalinta oli tyhjentää keuhkot veteen jotta sain otettua uudestaan ilmaa. En saanut puhallettua keuhkoja tarpeeksi tyhjiksi, ja vettä meni nenään kun yritin ottaa ilmaa liian aikaisin. Pari kertaa myös avasin hengitysvedolla suun, mutta unohdin hengittämisen! Kuin kala kuivalla maalla. Hengitystekniikkaa ajattelin treenailla ihan mielikuvaharjoittelulla ja puhallella altaan ulkopuolellakin.

Monta asiaa tuli yhdellä kertaa, mutta sain hyvän muistilistan mitä harjoitella itsekseni ennen seuraavia uintitreffejä:

  • kantapäät rikkoo veden pinnan
  • sormet viistää pintaa kun käsi siirtyy takaa eteen
  • leuka koko ajan rinnassa ja niska vartalon jatkeena
  • leuka nousee vedestä ensin, ei otsa

Lisäksi ajattelin hengittää veden sijaan ilmaa, voi olla kivempi niin. Eilen oli vettä keuhkoissa vielä iltapäivälläkin.

Jännä elementti tuo vesi kyllä. Tuli semmonen fiilis siinä pärskiessäni, että tän jutun kyllä otan haltuun. Olin syvällä epämukavuusalueella, ja sehän sopii mulle. On myös ihan hyvä kansalaistaito osata uida hyvin ja taloudellisesti. Ja ne on kyllä kovia jätkiä ja mimmejä jotka ui tuolla meressä isoissa aalloissa kilometrikaupalla. Voin vaan kuvitella, miltä tuntuu kun vetää supersuolaista vettä nenän täyteen kun samalla tulee monoa joka puolelta.

Kiitos vielä Piipulle uimaopetuksesta! Nyt voin treenailla itseksenikin kun on vähän enemmän hajua siitä, miten pitäisi uida. Huomenna mennään katsomaan Vantaa Triathlonia. Ekat kisat mitä nään livenä, jännä nähdä mitä fiiliksiä ne herättää. Tsemppiä kaikille jotka on huomenna kisaamassa!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s