Takaisin ruotuun

Kuuden viikon öllöttely eli kesäloma loppui eilen, ja työmatkapyöräily on taas kuvioissa. Ajan työmatkan yleensä ”saariston” kautta, eli neljän eri saaren läpi, ja maisemat on aina kohdallaan. Maasturi kulki lujempaa kuin koskaan vaikken mielestäni edes erityisesti polkenut, oiskos maantiepyöräilyllä osuutta asiaan. Hikistä hommaa se oli joka tapauksessa, kun mittari näytti melkein +30c heti aamusta, ja suihkun kautta piti aloittaa työt.

Yksi asia silti ketutti polkiessa. Ohi suhahteli cyclocrosseja. Taisi siinä muutama maantiepyöräkin mennä. Nyt kun on tottunut Bianchin keveyteen, niin kyllähän se aika raskaalta tuntui. Voisi tietty suhtautua siihen voimatreeninä, mutta kyllä nyt taisi puhjeta cyclocross-kuume. Tavallaanhan voisin myydä tuon maasturin pois ja sen yhden hybridin varastosta pölyttymästä ja…hmm… no katotaan syssymmällä.

Kaskisaari
Työmatkamaisema

Olen huono helleihminen. Kun lämpötila ylittää +25, muutun flegmaattiseksi ja alan käymään hitaalla. Siksi oli itse asiassa aika virkistävää istua päivä ilmastoidussa toimistossa. Helleaaltoon ei näy loppua, joten pitää varmaan alkaa treenata aamuisin. Iltaisin ei kuumuudelta jaksa eikä kovin myöhään viitsi urheilla tai menee yöunet. Siispä luvassa on uintitreenejä Stadikalla, ehkä työmatkajuoksua ja salillakin voisi käydä, ilmoitti selkä. On näissä hellepäivissä puolensakin, ei tarvitse palella ja ollaan käyty melkein joka ilta uimassa perheen kanssa. Ihanteellista olisi, jos lämpötila tippuisi 15 astetta aina treenien ajaksi ja sitten taas nousisi!

Derbyillä en toistaiseksi uskalla, sillä googlasin eilen diagnoosin nilkalle, joka on kipuillut toukokuusta lähtien. Ilmeisesti ulkosyrjän nivelsiteet on venähtäneet, ja jalkaa ei saisi kääntää ennen kuin ne on parantuneet tai venähdys uusii. Tästä syystä piti löysätä polkimia, sillä joka kerta kun otan klossin irti polkimesta kääntämällä kantapäätä ulospäin, vihlaisee ikävästi ja varmasti hidastaa paranemista. Juoksussa tai uinnissa ei onneksi vihlo.

Arki alkoi
Arki alkoi

Jonkinlaisen treeniohjelman tarvitsisin ehdottomasti. Olen harrastanut ohjattua liikuntaa koko ikäni, menen treeneihin vaikka pää kainalossa ja vedän treenin täysillä, oli fiilis mikä tahansa. Mutta kun saan itse päättää mitä teen ja milloin, ei välttämättä tule treenattua tarpeeksi ja riittävän kovaa. Sparraaja olis tosi jees, tai valmentaja.

Märkäpukukin tuli hankittua, mutta en ole vielä pystynyt sitä helteen vuoksi kokeilemaan. Sailfishin Vibrant lähti mukana yhtenä päivänä Velosportista, ja on kai ihan ok perusmärkkäri. En ole erityisen ihastunut designiin, mutta eihän se näy uidessa eikä ole muutenkaan kovin relevantti. Puvulle tulee varmasti käyttöä kun ilmat ja vedet kylmenee.

Luukki
Luukinjärvi

Olen kroolaillut pieniä matkoja erilaisissa luonnonvesissä vaihtelevalla menestyksellä. Suosikiksi on muodostunut vihertävän samea vesi. Liian kirkas (näkyy pohjaan) on no-no, ei pysty vielä käsittelemään kaikkea mitä siellä pohjassa on. Ruskea tuntuu likaiselta, vaikkei sitä olisikaan. Esimerkiksi Kuusijärven vesi on rusehtavaa. Luukinjärvessä ja Kaitalammessa, missä uin eilen, oli juuri vihertävää vettä ja siinä oli mukavaa uida. Kaitalammesta tuli muutenkin suosikki kertalaakista. Nelivuotiaskin porskutteli kaksi kertaa 80m yhteen soittoon (toki kellukkeiden kanssa), mikähän triathlonisti siitäkin vielä kuoriutuu.

Pitäisi varmaan tehdä vielä jotain yhdistelmäharjoituksia ennen h-hetkeä, joka on iahn kohta, 24.8. Helle on vetänyt veteläksi, ja salaa vähän toivon että ilmat vähän kylmenisi ennen sitä. Kirpsakkoja syysaamujakin odotan, syksy on mun toinen lempivuodenaika kevään lisäksi. Vaikka onhan nämä lämpimät kesäillat ihan mielettömiä, ei käy kiistäminen.

Taivas
Viimeisen lomapäivän näkymät

P.s. Näkyykö kuvat normaalisti? Itsellä näkyy välillä kuvat vain tekstinä, ja vasta yhden kuvan avaamisen jälkeen näkyy muutkin kuvat.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Takaisin ruotuun”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s