Kehonhuoltoa

Miksi sitä havahtuu aina vasta kun on ns. tilanne päällä? Niin taaskin. Pääsin tänään vihdoin osteopaatille, minne on pitänyt mennä koko kesä. Varasin ajan viime viikolla, kun alaselkä tuli yhden reippaamman pyörälenkin jälkeen niin kipeäksi, että piti turvautua särkylääkkeisiin, istuminen ja oikeastaan kaikki oleminen oli tuskaisaa, enkä voinut juosta ollenkaan omituisen reisiin säteilevän kivun takia. Uusia nämä vaivat ei varsinaisesti ole, alaselän kanssa on ollut kaikenlaista vaivaa vuosien varrella ja aina tuntuu joku paikka olevan jumissa vaikka kuinka venyttelisi.

rulla
Prisman halpisrulla on takareisille pala taivasta

Sieltähän sitten löytyikin monenlaista lukkoa ja jumia. Uudempaa ja vanhempaa. Lantio oli virheasennossa ja vanhat nikamavaivat uusiutuneet. Kävin tällä urheilijoihin erikoistuneella osteopaatilla ensimmäistä kertaa, ja tykkäsin kovasti. Hän kertoi koko ajan mitä teki ja mitä vikoja musta löytyi. Kommunikaatio on hei tärkeetä näissä hommissa! Hoito tuntuu jotenkin konkreettisemmalta, kun kuulee koko ajan mitä tapahtuu. Tahti oli mukavan ripeä ja fyysinen, ja tunsin heti kuinka kroppa alkoi vapautua kireyksistä. Lonkankoukistajien runnominen löytyy varmaan tietosanakirjasta kidutusmuotojen kohdalta. Todennäköisesti kylkijumi, joka tulee aina juostessa, johtuu juurikin tukkoisista lonkankoukistajista. Nilkatkin oli jotenkin menneet lukkoon. Leijuin onnellisena kotiin, vaikka olin just hikoillut tuskasta irvistäen tunnin verran. Kotiin sain mukaan jumppa- ja venytysliikkeitä.

Osteopatiaa Kuva: http://almeria360.com/
Osteopatiaa Kuva: http://almeria360.com/

Osteopatia on mielenkiintoinen hoitomuoto. Sen filosofia on laittaa keho korjaamaan itse virheasennot, eikä vain napsautella hetkeksi auki mennäkseen taas uudestaan jumiin. Hoitokertoja on hyvä olla muutama, jotta korjatut asennot jää lihasmuistiin, etenkin jos jumeja on ollut pitkän aikaa. Sain myös kuulla, että venyttelystä tai jumpasta ei ole välttämättä apua, jos virheasennot pitävät kireyksiä yllä. Siksi ne on tärkeä käydä korjaamassa säännöllisesti. Kävin raskausaikana kerran kuukaudessa osteopaatilla suoristamalla runkoni, ja sain siitä ison avun mm. liitoskipuihin. Lisäksi osteopatialla hoidetaan mm. vauvojen koliikkia, joka voi johtua esimerkiksi rajun synnytyksen aiheuttamista lukoista vauvalla.

Summa summarum: pitäkää huolta kehostanne, mieluiten ennen kuin se on liian myöhäistä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s