Sadonkorjuuaika

It’s a wrap! Sanotaan, kun saadaan kuvaukset pakettiin, ja tässä tapauksessa eräs vaihe elämästä. Epäonniset koettelemukset alkukesästä (varvasepisodi ja nilkan nivelsiteiden venähdys) johti siihen, etten päässyt derbyreissuun Amerikkaan, enkä ole voinut tähän päivään mennessä treenata luistimilla. Mutta kaikkea muuta onkin sitten tullut tehtyä sitäkin enemmän! Pieni katsaus kesään ja kuluneisiin treenikuukausiin.

Bianchi-752

Juhannuksen tienoilla sain maantiepyörän, ja pääsin testaamaan hiilaria myös Suomen kamaralla. Ainoa kokemus maantiepyöräilystä oli tätä ennen Mallorcalta maaliskuulta. Tykästyin ajamiseen ja erityisesti tykkäsin ajaa Kouvolan suunnalla, jossa vietettiin perheen kanssa paljon aikaa kesällä. Siellä oli paljon hyviä pyöräilyreittejä mistä valita, eikä tarvinnut jumittaa liikennevaloissa, niin kuin Helsingissä ainakin alkumatkasta. Suomen suvi oli henkeäsalpaavan kaunis ja pyöräilyä pystyi harrastamaan kuumina päivinä myös päiväsaikaan. Bianchi tuntui heti omalta, ja opin paljon uutta pyöräilystä.

Peukku

Kesäkuussa yritin uida ensimmäistä kertaa vapaauintia kaverin opastuksella. Eihän siitä mitään tullut. Kävin hakkaamassa päätä seinään aika monta kertaa sekä altaassa että järvessä, ennen kuin sain ahaa-elämyksen ja uinti alkoi sujua paremmin. Totuttelin avovesiuintiin ja pääsin testaamaan märkäpuku-uintia muutamaan otteeseen. Syyskuussa neljän kerran vapaauinnin alkeet -kurssi teki hyvää ja nyt on sellainen olo, että voin treenata uintia myös itsekseni ja osaan tehdä tekniikkatreenejä erilaisilla apuvälineillä. Kurssin lopuksi opettaja kuvasi kaikista pienet videopätkät, ja pääsin itsekin näkemään uintiasentoni.

Elokuussa pääsin maistamaan triathlonia. Helsinki City Triathlon oli sopiva kokeilumatka, ja tajusin haluavani enemmän. Pitemmälle. Kauemmin. Ilmoittauduin ensi kesän Joroisten puolikkaalle, sillä en siinä vaiheessa vielä tiennyt koska pystyn jatkamaan derbyilyä. Ja onhan tässä koko talvi aikaa treenata.

HCT_Juoksu

Elokuun lopussa alkoi viiden viikon juoksutekniikkakurssi. Ekojen kertojen jälkeen olin hieman järkyttynyt. Ajattelin että peruskuntoni on ihan hyvä, mutta olinkin todella hidas. Siis ihan järkyttävän hidas. Asiaan toki saattoi vaikuttaa se, että kurssi oli täynnä maratoonareita ja triathlonisteja. Syy selvisi kuitenkin juoksutekniikastani (tai sen puutteesta): askeleeni oli liian pitkä, lantio kääntyili juostessa ja maakosketus oli liian pitkä. Askel ei siis rullannut. En myöskään juossut tarpeeksi etukenossa, sillä luulin että juoksuasennon kuuluu olla pystympi.

Conconi-testin jälkeen naaman väri mätsäsi hienosti paitaan
Conconi-testin jälkeen naaman väri mätsäsi hienosti paitaan

Aluksi askeleen lyhentäminen tuntui hölmöltä kipittämiseltä, mutta pikkuhiljaa huomasin korjaavani juoksuasentoa ja askelta paremmaksi. Kurssin alussa ja lopussa otettiin videopätkät, ja sain niistä palautetta. Lisäksi kurssin aikana käsiteltiin mm. ala- ja ylämäkitekniikkaa, lihashuoltoa ja vammojen ehkäisyä, tehtiin paljon tekniikkaharjoituksia ja vetoja, sekä pariin otteeseen Conconi-testi, joka kertoo aerobisen ja anaerobisen kynnyksen. Nyt pitäisi vaan mahduttaa juoksut säännöllisesti viikko-ohjelmaan, jotta opit ei pääse unohtumaan.

Derby_smile

Summa summarum: paljon meni asioita ohisektorille, mutta opin uusia taitoja ja pääsin harrastamaan asioita, joista olin haaveillut jo pitkään. Niinhän se menee, että kun jotain menettää, niin jotain tulee aina tilalle. Kävin viime viikolla kokeilemassa luistelua, ja nilkka ei ollut siitä moksiskaan, eli paluu hikisiin urheiluhalleihin näyttää väistämättömältä. Ei koira kirpuistaan pääse, polte radalle ja pelaamaan on kova pitkän tauon jälkeen. Tarkoitus olisi kuitenkin jatkaa muita lajeja ohessa niin paljon kuin mahdollista.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s