Kaikki paitsi valittaminen on turhaa

Asioista joille ei voi mitään, ei kannata valittaa.

Ok, saatoin manata hieman pimeyttä ja tätä meneillään olevaa vuodenaikaa viime postauksessa, mutta pääosin pyrin ajattelemaan noin. Kyllä, ulkona on kylmää, märkää ja pimeää, mutta jos haluaa asua tässä kohdassa tätä planeettaa, valitus on turhaa koska siitä ei ole mitään hyötyä.

En väitä, etten itse koskaan päästäisi suustani valituksen sanaa, mutta kun somessa joka toinen valittaa säästä, asiasta johon ei voi itse vaikuttaa, pimeys tuntuu vieläkin synkemmältä ja sade märemmältä.

synkkä_BW

Lähtisin lenkille mutku siellä sataa.

Kiinnostaisi tietää, valittivatko ihmiset keskiajallakin säästä. Tuskinpa niin paljoa kuin me, jotka asumme kuivissa, lämmitetyissä asunnoissa, jotka on varustettu sisävessoilla ja vaatekaapit tursuaa erilaisia goretex- yms. säänkestäviä vaatteita. Keskiajalla ei ollut aikaa valittaa jännittäessä tuleeko isäntä metsältä kotiin, ja murehtia kuoleeko itse tai perheenjäsenet ruttoon tänään vai vasta ensi viikolla.

Myös säästä stressaaminen on kutakuinkin turhaa. Muistan, kuinka kyttäsin säätiedotuksia maanisesti ennen omia häitäni kesällä 2007, kunnes yhtäkkiä oivalsin, ettei siitä ole mitään hyötyä. Sää olisi juhlapaikalla mikä olisi, ja häät pidettäisiin siitä huolimatta. Satoi tai paistoi. Kannatti lopettaa huolehtiminen, nimittäin kun päivä koitti, näytti mittari +28c koko päivän auringon helottaessa pilvettömältä taivaalta.

Kaikenlainen murehtiminen, stressaaminen ja valittaminen vie vain turhaa energiaa, joka kannattaa käyttää johonkin hyödyllisempään.

Kaikki loppuu aikanaan, myös tämä pimeys. Ensi viikolla on joulu, ja jos säätiedotuksiin on uskomista, saattaa se olla täällä pääkaupunkiseudullakin valkea. Nimittäin lumikuuroja on luvassa alkuviikosta! Saan lomailla joulun aikaan pari viikkoa, ja toivon että sitä tulisi niin paljon, että pääsisi hiihtämään. Jos ei tule, aion juosta ja ylipäätään ulkoilla valoisaan aikaan. Harvinaista herkkua, kun istuu päivät pitkät pienessä ikkunattomassa kopperossa.

Lopuksi vielä kuva eiliseltä. Viisi (yksi liittyi seuraan hetkeä myöhemmin) säätäpelkäämätöntä lenkkeilijää lähdössä kohti Pirkkolan jäistä pimeyttä. Kevyttä hölkkää seitsemisen kilometriä ja vähän mäkitreeniä päälle. He rakastivat joka sekuntia.

Nuta_Lenkkeilijät

 

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kaikki paitsi valittaminen on turhaa”

  1. No kun se sade nyt vain on niin märkää ja kylmää. Viime keväänä pyöräilin työ- ym. matkat juuri siinä sateisimpaan aikaan touko-kesäkuussa. Muistan yhdenkin kerran kun pyöräilin 7 km matkan ja puolivälissä alkoi ripsiä vettä. Ei se mitään, päälläni oli vettähylkivä tuulipuku ja nostin hupun päähän. 5 km kohdalla tunsin edelleen itseni kuivaksi mutta sade alkoi yltyä. Olkapäiltä ja polvien päältä tihkui vettä läpi. Enää kilometri ajattelin kun sade yltyi rankkasateeksi. Vaikka tuulipukuni onkin ”säänkestävää” vettähylkivää kangasta niin tunsin miten huppu laski hetkessä vedet läpi ja vesi valui pitkin ohimoita. Rinnuksilta ja vatsan päältä valui vettä läpi t-paidalle joka likosi takin alla ja tuulipuvun hihat liiskaantuivat likomärkinä käsivarsiin ja housut reisiin. Sitten viimeiset liikennevalot joissa oli oikein pitkät punaiset ja vettä satoi aivan kaatamalla. Selkäni oli vielä säästynyt kuivana mutta valoissa etukenossa pyörän päällä odottaessa tunsin miten vesi valui tuulipuvun hupusta ja selästä reippaasti läpi, koko selkä kastui hetkessä likomäräksi. Palelin ihan vietävästi ja tuntui kuin olisi ollut kylmässä suihkussa. Perillä olin täysin läpimärkänä ja ilman vaihtovaatteita. Ja tämä ei tosiaan ollut ainoa kastuminen, laskin että pahimmillaan kastuin kolme kertaa reilun viikon sisällä kaatosateessa niin että tuulipuku ja sisävaatteet olivat likomärkinä. Pienempiä kastumisia en ole edes laskenut mutta huppu, olkapäät ja rintakehän päällinen ovat monesti kastuneet paitaa myöten. Eikö muka saa valittaa kun sataa ja on pakko lähteä ulos? Oletko kokeillut työmatkapyöräilyä rankkasateessa?

    1. Ahahaa, kiitos yksityiskohtaisesta kastumiskuvauksesta, nauratti! Kirjoitin tämän kirjoituksen myös muistutuksena itselleni. Kyllähän valittaa saa, mutta harvemmin siitä on apua. Sulle pointsit kun oot kuitenkin sinnikkäästi yrittänyt, aika moni jää neljän seinän sisään heti kun pari pisaraa putoaa taivaalta. Ja kyllä, olen työmatkapyöräillyt kaatosateessa. Sillon ei säänkestävä takki auttanut, mutta hauskaa se oli!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s