Kuulen kutsun seikkailun

Jostain syystä mielessä on pyörinyt seikkailu viime aikoina. Tai tarkemmin sanottuna seikkailukisat. Multisporttaus kiinnostaa. Hirveä sana, joskin kuvaava.

En tiedä mistä sen sain päähäni. Koska elämäntilanne ei salli oikeaa seikkailua, huomasin googlettavani seikkailukisoja ja adventure challengeja, ja haaveilevani sellaiseen osallistumisesta. Niistähän on oikea seikkailu kaukana, mutta eroaa tarpeeksi arkirutiineista.

a_new_adventure
Photo: The Fresh Exchange

Eksyin Geopark Challengen sivuille. Kyseessä on 24h seikkailukisa, johon kuuluu erilaisia reittiosuuksia maalla ja vesistöissä. 213 km matkaa taitetaan jalan, maastopyörällä, rullaluistimilla, uiden, kiipeillen ja meloen. Lisäksi suunnistetaan ja ratkotaan erilaisia tehtäviä. Haastetta sekä mielelle että ruumiille, eli laji mun makuun!

Pieni kotiseuturakkauskin nosti päätään, kisa käydään nimittäin Oulun seudulla. Rokualla eli kisan maisemissa olen viimeksi ollut joskus teini-ikäisenä partioleirillä. Sinne olis hauska päästä pitkästä aikaa! Kisaa ei valitettavasti järjestetä tänä vuonna ainakaan edellisvuosien mittakaavassa, mutta jotain pienempää kisajärjestäjät ovat luvanneet tulevalle kesälle. Tässä on siis hyvin aikaa treenailla 2016 koitokseen!

Treenailla pitäiskin. Osaan ottaa suunnan ja lukea karttaa, mutten ole koskaan suunnistanut urheilumielessä. Melontaa ja kiipeilyä olen kokeillut, patikointi ja rullaluistelu menee koska vaan. Pyöräilystäkin varmaan selviää, mutta kisan pituus asettaa omat haasteensa tässä tai vastaavanlaisissa kisoissa. Uskon, että kroppa selviää vaikka mistä mutta kestääkö pää väsymystä? Siksi tällaiset kisat ehkä kiehtookin, en tiedä miten käyttäydyn tuollaisissa tilanteissa. Mieli haikailee epämukavuusalueelle. Arjen palapelistä ei meinaa irrota aikaa muulle kuin derbyn harrastamiselle tällä hetkellä, mutta oikeastihan se on vain järjestely- ja asennekysymys.

Suosituksia aloittelijoille sopivista seikkailukisoista otetaan vastaan!

 

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Kuulen kutsun seikkailun”

  1. Tuo voiskin olla hyvä eka seikkailukisa! Muistankin lukeneeni teidän reissusta viime keväänä. Kyllä kutsuun on selkeästi vastattava ja alkaa etsimään rikoskumppania!

 1. Arjan tavoin suosittelen erittäin lämpimästi multisporttausta! Vaikka tähtäimessä olisikin pidempi kisa, kannattaa aloittaa lyhemmistä sporttailuista. Niissä päätä koetellaan sopivasti, muttei liikaa. Spring Adventuressa olen ollut kaksi kertaa mukana. Suunnistus ei ole kuntosarjoissa ollut ylivoimaisen haastavaa näissä kisoissa. Spring Adventuren syksyinen serkku X-kaato on myös erittäin hauska tapahtuma. Molemmista lisätiedot multisport.fi-sivustolla.
  Kirjoittelin tovi sitten blogissani ohjeita multisport-ensikertalaisille ja kommenteista innostuneena kyselin lisätietoja kesän Marski Challenge (www.marskichallenge.com.kotisivukone.com) ja
  Summer Challenge (www.summerchallenge.fi) -kisoista. Näihin en pääse itse tänä vuonna mukaan, mutta vaikuttavat lähes vastustamattomilta seikkailuilta. Kirjoitukseni kommenttikentässä on lisää juttua ko tapahtumista https://endorfiininmetsastaja.wordpress.com/2015/05/05/multisport-ohjeita-ensikertalaisille/#comments
  Ja AH – tuo Rokua vasta onkin kiinnostava. 24 tuntia päänkestävyyttä on minullakin vielä kokeilematta.

  1. Täytyy ehdottomasti kokeilla, kun vaan löytyisi joku kanssaseikkailija! Luinkin sun jutun, siinä oli paljon hyviä vinkkejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s