145 päivää

Kun sunnuntaiaamuna teki mieli mieluummin pyörälenkille kuin urheiluhalliin, totesin että on aika päästää irti. Lajista, jolle olen antanut sieluni ja sydämeni viimeiset kolme vuotta. Roller derbystä. Kuulostaa helpolta, mutta päätös oli todella vaikea. Niin monta kertaa olen viime kuukausien aikana jahkaillut mihin lajiin haluan panostaa, ja aina valinnut derbyn. Paitsi nyt.

derbypaidat
Pelipaidat viimeistä kertaa narulla. Sniff.

Miksi? Nyt pystyn treenaamaan missä vain, perheen aikataulut huomioonottaen. Saan toteuttaa kilpailuviettiäni vapaasti osallistumalla niin moneen kisaan kuin lompakko antaa myöten. Ehdin kokeilemaan lajeja, joita olen halunnut kokeilla jo pitkään, ja saan liikkua luonnossa vaikka aina treenatessa jos niin haluan. En ole kilpaillut koskaan missään yksilölajissa, joten tilanne on täysin uusi ja vähän pelottavakin. Onko minusta yksilöurheilijaksi? (Tai no, kuntoilijaksi jos tarkkoja ollaan, mutta ei nyt mennä yksityiskohtiin.) Silti tiedän sydämessäni, että päätös oli tässä hetkessä ja elämäntilanteessa oikea.

Päätöksenteon jälkeen tunsin fyysistä surua, ihan kuin joku osa ruumiista olisi revitty irti. Joku todella olennainen osa, kuten vaikka jalka tai käsi. Tai sitten se oli sydän, joka sai kovan kolauksen. Pelaamisen lisäksi jään kaipaamaan huipputyyppejä, perjantai-iltojen adrenaliinipiikkejä ja huminaa kun kahdeksan rengasta kiitää parketilla. Flow-tiloja ja huonoja vitsejä. Pahinta ikävää voi onneksi mennä hoitamaan peleihin tai vaikka käydä treeneissä silloin tällöin.

145päivää
Countdown on alkanut

Kaikki raajat on kuitenkin tallella, ja matka kohti puolimatkan triathlonia ja muita koitoksia voi nyt kunnolla alkaa. Melko kovaan paikkaan olen taas itseni järjestänyt, mutta haasteethan on elämän suola. Ainakin mulle.

Tabula rasa. Joroisille on 145 päivää aikaa. The game is on.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s