Oodi off roadille

Miksi kukaan ei ole kertonut että on olemassa off-road triathlonia?

Koin tänään lähes uskonnollisen herätyksen, kun törmäsin lajiin Instagramissa. Enkelikuoro alkoi laulaa hallelujah moniäänisesti, taivaasta tuli kirkkaita valonsäteitä ja euforinen tunne valtasi sielun. Tätä mä olen aina halunnut!

Off-road triathlonissa (onko se nyt sitten maastotriathlonia suomeksi?) pyöräilyosuus ajetaan maastossa ja juoksu tapahtuu poluilla. Maaston haastavuuden vuoksi matkat on yleensä vähän lyhyempiä kuin esimerkiksi puolimatkan triathlonissa. Lajissa siis yhdistyy kaikki mitä rakastan: vauhti, kestävyys ja fyysinen vartalonkäyttö. Vähän niin kuin roller derbyn, triathlonin ja seikkailukisojen sekoitus.

Kuva: Swimbikerun Photo
Kuva: Swimbikerun Photo

Värväsin heti yhden tutun maastopyörätaiturin opettamaan pyöränhallintakikkoja, ja sovittiin että mennään ensi kuussa kun polut on vähän sulampia. Jännä nähdä, onko itsesuojeluvaisto liian kehittynyt vai opinko vielä maastopyöräilemään näin keski-iän kynnyksellä. Suomessakin näyttäis olevan ainakin yksi kisa, Hollolan maastotriathlon, mutta se on just ennen Joroisia eli ei varmaan uskalla lähteä rehkimään. Jos nyt ensin sais vedettyä parit perustriathlonit alle, opettelis maastopyöräilemään ja polkujuoksemaan. Sitten vois mennä vaikka XTerra-kisoihin kokeilemaan onneaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s