Mustelmia, mutaa ja musta korppi

Pyöräpähkäilyssä kävi juuri niin kuin arvelinkin, ja arpomisen jälkeen kallistuin maasturiin. Vehreänä ja vihreänä tuoksuvat, kesään heräilevät metsät vaikuttivat päätökseen positiivisesti, kuten myös Instagramista bongaamani maastopyöräilykuvat, ja viime viikolla meille lennähti eräs musta korppi.

Focus_Raven

Tämä lintu ei olekaan mikä tahansa tusinatipu, vaan hiilikuituinen Focus Raven 5.0. Kyseessä on viime vuoden malli, ja se löytyi reilusta alesta Larun pyörästä. Vähän piti pulittaa vakuutusrahojen päälle. (Jos on pyöränhankinta edessä, suosittelen edellisvuoden malleja. Niissä on hinta kohdallaan, ja tekniikka tätä päivää.) Korppi (=Raven) on aiheuttanut pientä jupinaa perheen sisällä, mulla ei kuulemma kuuluis olla noin hienoa maastopyörää. Pyh, kateellisten panettelua, sanon minä.

Pääsin melkein heti ulkoiluttamaan uutta lemmikkiäni. Kaverini Jaakko, joka on kilpaillutkin maastohommissa, vei minut viime torstaina suoraan minnepäs muualle kuin Korson XCO-radalle. Pieni sadekuuro ropisi sopivasti liukastamaan juuret ja kivet, joten ensimmäinen maastokokemukseni oli hieman jännittävä.

Korso_mäki

Radalla on paljon teknisiä osuuksia, ja Jaakko pisti minut menemään muutamista (minulle) vaikeammista osuuksista läpi niin monta kertaa, että pääsin. Näin saa kuulemma itseluottamusta. En tiedä jäikö sitä plakkariin, mutta sen verran onnistuin koheltamaan yksipuolisilla lukkopolkimilla (jotka osottautuivat todella huonoiksi metsässä ajamiseen), että jalat on edelleen täynnä mustelmia, kun halailin kiviä ja kantoja tuon tuosta. Kerran kaaduin myös lähes paikaltani loivassa alamäessä, kun eturengas jotenkin luiskahti alta ja kaaduin suoraan sivuttain kyljelleen. Jalka jäi jumiin pyörän alle, ja pää retkahti taakse melkein puuta hipoen. Tuosta on vieläkin muistona jäätävän iso violetti mustelma pakarassa, ja sateenkaaren kirjavat reidet. Onneksi ei ole hamekelit!

Jaakko_hyppy
Jaakko näyttää mallia

Tiistaina lähdin uuden maastopyöräilytuttavan, Kaisan, kanssa kokeilemaan lähimaastoja. Otimme suunnaksi Keskuspuiston, ja ajeltiin Maunulan ja Pirkkolan kautta Paloheinään. Matkalla puikkelehdittiin fiilistelemään kaikille poluille mitä vastaan tuli. Jännä, miten ympäristöä on alkanut huomioida eri tavalla, ja houkuttelevan näköisiä polkuja osuu silmiin joka paikassa.

BW_maasto

Paloheinän metsän uumenissa pyörä töksähti mutaisessa kohdassa, enkä ehtinyt saanut klossia irti polkimesta vaikka yritin, ja kaaduin makeasti mutaan. Tälle lenkille hommasin vanhasta pyörästä tutut kaksipuoleiset SPD-polkimet, mutta ne taisi jäädä liian tiukalle. Tilanteesta selvittiin lopulta ottamalla ensin jalka pois kengästä, ja sitten kenkä irti polkimesta. Tämä kaikki tapahtui mudassa maaten. Vähän meinasi naurattaa oma amatööriys siellä mudassa taistellessa, mutta kaipa kaikki aloittelevat maastokuskit joutuu joskus vastaavanlaisiin tilanteisiin.

Kaisa_maasto
Kaisa loppulenkistä Paloheinässä

Silvolan tekojärven ympäristössä oli melko mutaisia kohtia ja piti hypätä pois pyörän päältä. Kai niistä olisi ajamallakin selvinnyt, mutta toinen mutakylpy ei houkuttanut ja talutushommiksi meni välillä. Metsässä hurahti melkein kolme tuntia, ja olo oli taas euforinen. Jo toisella lenkillä ajaminen oli helpompaa. Opin siirtämään painoa pyörän päällä ja tuntemaan uutta pyörää paremmin. Maastopyöräily oli juuri niin fyysistä ja haastavaa kuin ajattelinkin, ja paras roller derbyn korvike mitä tähän mennessä olen löytänyt.

Maasto_puro

Koska olen yllytyshullu, lupauduin lähtemään sunnuntaina Korson Kaiun järjestämälle maastomaratonille. En kuitenkaan täydelle 96 km matkalle, vaan maltillisesti 30 kilsalle. Vielä pari viikkoa sitten nauroin, että hyvä vitsi, kun Jaakko ehdotti tuota tapahtumaa minulle, mutta tässä sitä taas ollaan hyppäämässä tuntemattomaan. Juhlin siis 35-vuotissynttäreitäni metsässä fillaroiden, mikäs sen parempaa!

Kiitos pyöräilykuvista Jaakolle ja Kaisalle!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s