Korso MTB 96 (32)

Osallistuin viime sunnuntaina ensimmäiseen pyöräilytapahtumaani Korso MTB 96:een. Tosin maltillisesti vain yhdelle kierrokselle, jonka mitta oli 32km. Kovat jätkät veti kolme kierrosta samaan aikaan. Omat tavoitteeni oli selvitä ehjänä maaliin ja että en olisi oman sarjani viimeinen. Toinen näistä toteutui.

Sunnuntai 31.5. eli synttäripäivän aamu koitti. Aamupalaksi söin samaa kuin jokaisena aamuna: kaurapuuroa marjoilla, kookosöljyn ja maustamattoman jugurtin kera. Iso kuppi kahvia. Sitten alkoi maaninen kamojen pakkaaminen, mitä mä laitan päälle?! En tietenkään ollut pakannut mitään edellisenä päivänä. Pieni kaaos tuo jännitystä elämään! Ja saa unohtamaan asioita, tässä tapauksessa mm. sykemittarin. Heitettiin Focus auton katolle, ja otettiin koko perheen voimin suunta kohti Korsoa.

Perhoset alkoivat lepattaa vatsassa, kun päästiin kisapaikalle Vierumäen koululle.  Koko alue oli täynnä mitä hienoimpia pyöriä, ja kaikki ihmiset logotrikoissaan näytti jotenkin niin prolta, junnuja myöten. Mihin mä oon taas pääni pistänyt! Kisanumeron hakemisen jälkeen löysin kohtalotoverini Kaisan ja Paulan, jotka olivat myös ensimmäistä kertaa maastopyöräilytapahtumassa, myöskin Jaakon houkuttelemina. Jaakko yhdisti meidät Facebookissa ennen kisaa, ja samalla jengillä olisi tarkoitus lenkkeillä pitkin kesää. Oli kivaa, kun oli joitakin kenen kanssa jännittää!

Korso_96km_lähtö
Kolmen kierroksen kovikset viivalla
Korso_kaikki_bw
Ensikertalaiset

Korso_oma

Korso_Lähtö_1
Kuva: Paula

Lyhyen lämmittelyn jälkeen oltiinkin jo viivalla. Lähtöä odotellessa kuului hermostunutta hihittelyä useammalta taholta. Ei tiedetty yhtään mitä olisi edessä ja sekös jännitti! Startin jälkeen pyöräletka lähti auton perässä ensin asfalttitietä, ja muutaman minuutin ajelun jälkeen alkoi varsinainen maastoreitti. Tässä vaiheessa porukka oli jo mukavasti venynyt nauhaksi, eikä ruuhkaa ollut. Kaaduin ensimmäisen kerran melko alussa juurakkoisella polulla, kun ajoin liian varovasti ja pyörä tökkäsi juuriin ja horjahdin. Olisi ehkä pitänyt lämpätä myös polulla, niin olisi saanut paremman tuntuman heti alusta. Ei kun ylös ja jatkamaan! Päästin useamman kovemman menijän ohi, koska en halunnut jäädä tien tukkeeksi.

Ajelin pitkän pätkän itsekseni, kunnes sain pari ajajaa kiinni. Reittimerkinnät oli epäselvät, ja eksyttiin pienen lammen uimarannalle. Kyseessä oli ilmeisesti koirien uimapaikka, ja ystävälliset koiranulkoiluttajat neuvoivat meidät takaisin ylös polulle, minne muutkin samalle rannalle eksyneet oli menneet. Kiva pieni reisitreeni tuli siihen väliin kun juoksi pystysuoraa rinnettä pyörän kanssa ylös! Paula oli ajanut oikeaa reittiä ylhäältä, ja jatkettiin matkaa hetken aikaa yhdessä.

Polku

Polut vaihtelivat helposta neulaspolusta kivikkoisiin ja juurakkoisiin mäkiin, ja kaikkea siltä väliltä. Muutamia pitempiä siirtymiä mentiin asfalttitietäkin. Ajelin pääasiassa yksin, mutta yhden leidin kanssa tavattiin monta kertaa pitkin reittiä ja ohiteltiin toisiamme. Hän ajoi sujuvammin tekniset pätkät, ja minä taas menin nopeampaa sileämmillä. Suurimman osan matkasta taitoin kuitenkin yksin, mikä oli hieman yllättävää. Kuvittelin että pyöräilijöitä olisi poluilla tiheämmässä. Kisaan oli ilmottautunut ennakkoon 430 kisaajaa, eli viivalla oli kolmessa eri lähdössä, jotka oli 10 minuutin välein, lähemmäs 500 maastopyöräilystä innostunutta. Korson metsissä kävi varsinainen kuhina.

Ensimmäinen ja ainoa huoltopiste oli 15 km kohdalla. Aloin vasta lämpenemään kunnolla 10 km jälkeen, joten en viitsinyt jäädä pitkäksi aikaa seisoskelemaan, vaan vetäisin nopeasti mukillisen urheilujuomaa ja jatkoin matkaa. Vasta puolivälissä ajaminen alkoi sujua kunnolla. Alkoi olla sen verran endorfiiniä ja adrenaliinia veressä, että uskalsin nostaa vauhtia ja ajaa monesta kohdasta, joissa olen aiemmin jänistänyt. Oli kiviä, juuria, mutaa ja vettäkin. Vetelin flow-tiloissani reippaasti eteenpäin, kunnes yhtäkkiä edessä kohosi järkyttävän iso kukkula. Ylhäällä rinteessä näkyi pyöräilijöitä, eli reitti kulki siellä. Ei muuta kuin pienempää vaihdetta silmään ja menoksi. Välillä joutui taluttelemaan jyrkimmissä käännöksissä ja reidet huusi hoosiannaa, kun polku lopulta laski takaisin metsään.

Neljä kilometriä ennen maalia kaadui toisen kerran. En muista tökkäsikö pyörä vai mitä oikein tapahtui, mutta jalka jäi pyörän alle, ja polven takana ja sivulla tuntui ikävää vääntökipua. Meni vähän fiilikset kun jalkaa jomotti, ja ajoin loppumatkan hissukseen. Ehdin jo kuvitella väsyneellä päälläni kaikkea mahdollista polvileikkausta myöten. Maaliviivan ylitys ei ollut kovin juhlava hetki, suuntasin suoraan ea-tyyppien luokse tsekkaamaan polven ja hakemaan kylmää.

Kylmähaude

Ambulanssissa minulta kysyttiin ikää jotain kaavaketta varten, ja molemmat miehet olivat vilpittömän yllättyneitä, kun kerroin että on syntymäpäiväni ja että täytin 35 vuotta. Näytin kuulemma vähintään 10 vuotta nuoremmalta. Ehkä se johtui pyöräilykypärästä tai sitten vaan maastopyöräily sopii mulle! Mieli piristyi, ja polvikin tuntui heti illemmalla paremmalta, eikä särkenyt seuraavina päivinä. Toivotaan, ettei ala vaivaamaan myöhemmin.

Korso_kaikki_selfie

Korso MTB 96 oli leppoisa tapahtuma, josta jäi kaikesta huolimatta hyvä fiilis. Reitti oli mukavan vaihteleva, ja merkinnät olivat sitä yhtä uimarantakohtaa huolimatta selkeät. Kovemmat kuskit infosivat hyvissä ajoin takaa tullessaan ja kiittivät ohittaessaan, mikä oli mukavaa. Unohdin harmillisesti sykemittarin kotiin, enkä muistanut laittaa Sports Trackeriäkään päälle, olisi ollut hauska tutkia reittiä ja vauhteja jälkikäteen. Nälkä kasvaa syödessä, ja nyt on harkinnassa Jämin 84km reitti, joka olisi elokuun alussa. Se on kuulemma maastoltaan helpompi eli nopeampi, ja onhan tässä koko kesä aikaa treenata. Vahva ehkä.

Niin, ja vaikka sijoituksella ei ollut tässä kisassa mitään väliä, en siis ollut viimeinen! *hymiö*

 

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Korso MTB 96 (32)”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s