Ollaan vaan ja suppaillaan

Tämä viikko lähti käyntiin vähän eri tavalla kuin yleensä. Herätyskello soi maanantaiaamuna puoli viideltä, ja kuudelta olin jo Kaivarin rannassa muutaman muun aamuvirkun tai muuten vaan yllytyshullun kanssa. Mistä oikein oli kyse?

Laudat

Trailhunterzin Kristiina, joka on työkaverini vuosien takaa, tägäsi minut Instagramissa viime viikolla. Heillä oli suunnitelmissa järjestää uudestaan edellisvuoden aamusuppailureissu, tällä kertaa vähän isommalla porukalla. Mulla on ollut tarkoitus kokeilla suppausta jo pidemmän aikaa, joten ilmoitin viivana olevani messissä.

Stand Up Paddling, suomeksi tuttavallisemmin suppailu, on Hawaijilta alkunsa saanut surffauksen kantamuoto. SUP-lauta muistuttaa pitkälti surflautaa, jota melotaan seisten, pitkällä melalla. SUP-laudalla melotaan keskellä lautaa seisten, hartioiden levyisessä asennossa, varpaat eteenpäin. Melontatekniikka muistuttaa jossain määrin maastohiihtoa; liikkeissä vatsalihakset tekevät töitä, mutta koko kroppa saa treeniä melontalenkin aikana. Erityisen mukavan melontalenkistä tekee tavallista kajakki- ja kanoottimelontaa huomattavasti parempi näkyvyys. Lähde: Suomen purjelautaliitto

SUP-6

Retkeä oli vetämässä Twentyknots-nimisen elämyspalveluyrityksen Paul ja Joel. Ensin käytiin läpi vähän perustekniikkaa ja sitten hypättiinkin jo laudan päälle. Olin kysellyt etukäteen, millaisessa varustuksessa suppailu kannattaa hoitaa, ja harkitsin jopa uintimärkkärin pukemista. Päätin kuitenkin lähteä vähän kevyemmissä ulkoiluvermeissä. Lauta oli yllättävän tukeva, ja sen päällä ei tarvinnut jännittää putoamista. Puhelimen jätin kuitenkin rannalle, vaikka muutamat meistä uskaltautuivatkin ottamaan sen laudalle mukaan.

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja laineet liplattivat. Meidän suppailuseurue liikkui hiljakseen rantoja pitkin ja yhden pienen saaren kiertäen. Saaren takana oli hieman ristiaallokkoa, ja vähän aikaa joutui melomaan polviltaan ja tiuhempaan tahtiin. Siinä tuli tehtyä pieni core-treenikin ihan huomaamatta.

SUP-2SUP-9SUP-14

Saaren kiertämisen jälkeen rantauduttiin Uunisaareen, missä vietettiin eväshetki omia eväitä nautiskellen. Kalliolla istuskellessa mietin, missä sitä yleensä on maanantaiaamuisin kahdeksan maissa? Yleensä kieli vyön alla matkalla töihin. Nyt termarikahveilla saaressa. Mahtava aloitus viikolle!

Suppailua täytyy ehdottomasti kokeilla uudestaan tänä kesänä. Sen lisäksi, että se on huippukivaa, se kehittää tasapainoa ja keskivartaloa. Aamut sopii suppailulle erityisen hyvin, koska tuuli ei ole ehtinyt vielä nousta kunnolla ja onhan aamuissa taikaa. En ole kovin aamuvirkku luonnostani, mutta tämän takia kannatti kyllä herätä! Kiitos siis Kristiinalle ja muille järjestäjille!

Arkiaamuisinkin voi kokea elämyksiä!

SUP-16

Tässä vielä Sykesportin fiilistelypätkä meidän reissulta:

Kuvat (ensimmäistä kuvaa lukuunottamatta) ja video Sykesportin Jesse Väänänen

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s