Eksy aina kun voit

Lähdin lenkille eräänä aurinkoisena alkusyksyn viikonloppuiltana. Usein jalat hakeutuvat samoille poluille ja teille, mutta tällä kertaa päätin valita toisen tien, tuntemattoman. Pian löysin itseni idylliseltä sotien jälkeen rakennetulta puutaloalueelta, jossa rehevöityneet pihat kietoutuivat vuosikymmeniä nähneiden rakennusten ympärille. Pystyin melkein kuulemaan menneiden puutarhajuhlien iloisen puheensorinan.

todayandtomorrownet

Kiemurtelin pitkin teitä ihastuneena tunnelmasta, ja ihmettelin – miten en ole tiennyt tällaisesta paikasta, joka on vain kivenheiton päässä kodistani.

Lenkki oli virkistävin aikoihin. Tuntui, kuin olisin vieraillut uudessa kaupungissa. Arkiset asiat unohtuivat, ja aistit keskittyivät tuntemaan kaiken, mitä hetkellä oli tarjota.

Kokemuksesta inspiroituneena päätin, että harrastan tänä syksynä uimisen ja taitoluistelun lisäksi eksymistä. Se on helppo tapa saada aivot luovaan tilaan ja rikkoo rutiinien täyttämän arjen tehokkaasti.

Oikeaa eksymistä varten kannattaa ehkä kantaa vaikkapa puhelinta mukana, mutta silti kehotan, eksykää! Edes vähän.  Sillä eksymällä voi myös löytää.

Concept image of a lost and confused signpost against a blue cloudy sky.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s