Elokuva suomalaisista ulkoilmanaisista

Meillä on projekti.  Ja aika hieno projekti onkin. Vihdoin pääsen kertomaan siitä teille tarkemmin.

Oli kevät 2014. Ystäväni Kati oli ollut ulkoilmaleffafestareilla (kyllä, se on sana) katsomassa hienoja pätkiä aktiivisista ulkoilmaliikkujista. Paikalle sattui myös muuan Hannele. Naiset alkoivat jutella (ulkoilmaharrastajia molemmat), ja päivitellä, miksi melkein kaikki filkat kertoivat miehistä, vaikka niin moni nainen harrastaa ja tekee huikeita juttuja raikkaassa ulkoilmassa. Eikö kukaan tosiaan tee dokumentteja ulkoilmanaisista? Heräsi ajatus.

Pitäisikö tehdä dokumentti ulkoilmanaisista itse?

Kati kirjoitti tapahtuneesta statuksen Facebookiin. Satuin näkemään sen, ja kommentoin heti vitsillä, että joo hehheh tottakai tehdään, ja ilmottauduin leikkaajaksi siltä istumalta. Kuvaajaksi värväsin (lue: pakotin) mieheni Aleksin. Myöhemmin äänisuunnittelijaksi löytyi Erno Hulkkonen, joka vastaa myös trailerin musiikista.

Tadaa, työryhmä oli valmis! Enää tarvittiin niitä ulkoilmanaisia.

Lähipiiristä löytyi neljä huikeaa tyyppiä, jotka harrastivat intohimoisesti. Osa hyvinkin tavoitteellisesti ja kilpailuhenkisesti, osa taas enemmän fiilispohjalta. Ja meidän onneksemme kaikki sanoivat ”tahdon”.  Aloitimme kuvaamalla haastatteluita ja tutustumalla mielenkiintoisiin tähtiimme tarkemmin.

Kului kesä, kului toinenkin. Saimme kuin saimmekin kuvattua lisää materiaalia aina silloin tällöin, vaikka neljän kiireisen ihmisen aikataulut (ja etenkin meidän harrastava lapsiperhearki) ovat tuoneet omat haasteensa. Jossain vaiheessa neljästä naisesta tuli kolme, sillä jouduimme valitettavasti jättämään yhden naisista pois budjettisyistä, sillä päätimme keskittyä niihin, ketä voimme kuvata Suomessa.

Dokumentissa tarinansa kertovat kolme upeaa naista.

Nina on polkujuoksija,  Efka varjoliitää ja Satu purjehtii. Kaikki naiset harrastavat myös muita ulkoilmalajeja, mutta päälajit ovat nämä. Halusimme paneutua siihen, mikä heidät saa harrastamaan niin intohimoisesti ja loputtoman energisesti. Päivästä, vuodesta toiseen.

Meillä on käsillä jotain ainutlaatuista, mitä Suomessa ei ole tietääkseni aiemmin tehty. Onkohan muuallakaan? Yksi asia on varma. Tästä ei tule vain visuaalisesti hieno elokuva, sillä siitä löytyy myös syvyyttä. Kuvatessa on naurettu ja itketty, välillä yhtäaikaa. Naisten tarinat kulkevat omia polkujaan, mutta myös nivoutuvat maagisesti yhteen.

Enempää en kerro. Katso traileri tästä:

Haluaisitko kuulla näiden naisten tarinat kokonaan?

Jotta voimme tehdä elokuvan valmiiksi, etsimme dokumentille rahoitusta ja/tai yhteistyökumppaneita. Rikastumaan tällä ei kukaan pääse, mutta tarvitsemme hieman tukea mm. jälkituotanto- ja matkakustannuksiin. Yhteisörahoituskaan ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Kun dokumenttielokuva on valmis, aiomme lähettää sitä kaikille mahdollisille ulkoilmaleffafestareille ympäri maailman, ja näin levittää suomalaisten naisten ulkoilmailosanomaa (tämäkin on sana, on on).

Jotta traileri leviäisi mahdollisimman laajalle ja tavoittaisi mahdolliset yhteistyökumppanit, traileria saa jakaa vapaasti. Suora linkki tässä.

Dokumentin valmistumista voi seurata myös somessa:

Facebook
Instagram
Twitter

Lue lisää perustamastamme yhdistyksestä Women of Outdoor Sportsista!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s