Seikkailu kutsuu – vihdoinkin!

Monta vuotta on mennyt seikkailukisoista haaveillessa, mutta sopivia seikkailutovereita ei ole tullut vastaan, enkä niitä ole kovin aktiivisesti etsinytkään. Eräänä päivänä törmäsin Facebookissa Åre Extreme Challengen seikkailukisavideoon ja hetkeä myöhemmin oltiinkin sitten yllytyshullun työkaverini Pian kanssa päätetty ilmoittautua Lost in Kajaaniin, joka järjestetään syyskuun puolivälissä Kajaanin ja Kuhmon seudulla.

Ensimmäisenä alettiin suunnitella olennaisimpia asioita, kuten millainen kampaus, tarvitaanko tiimipaidat ja mitä syödään yötauolla. Peruskuntoa löytyy molemmilta, mutta ennen kisaa olisi tarkoitus käydä yhdessä melomassa, suunnistamassa ja ajelemassa maastossa. Aika monta kertaa olen jo saanut kiskottua itseni lenkille silloin kun ei tosiaankaan huvittaisi tai jaksaisi. Ihan vaan siksi, että pelottaa. 

Lomalla Iijoella pyöräilemässä

Mitä on siis luvassa? Yksipäiväinen kisa olisi ollut varmasti hyvä ratkaisu, molemmilla on nimittäin luvassa ensimmäinen seikkailukisa ikinä. Mutta koska kaipaamme kunnon raastoa ja epämukavuusalueella sekoilua, osallistumme tietty kaksipäiväiseen Lost-sarjaan. Kisan katkaisee pakollinen yötauko, toisin kuin Extreme Lost -sarjalla, joka seikkailee koko kisan putkeen. Se olisi ollut tässä vaiheessa ehkä vähän liikaa. Tänä vuonna ainakin.

Reitti kulkee tällä kertaa Kuhmosta Kajaaniin. Noin parisataa kilometriä edetään pääasiassa maastopyörän päällä, mutta myös juosten/suunnistaen ja meloen. Questeillä eli rasteilla voi tietysti olla millaisia tehtäviä vain. Edellisvuosina niillä on ollut ainakin kiipeily- ja, vesistötehtäviä (hrr… palelee jo ajatuskin syyskuun hyisistä vesistä ilman märkäpukua), suunnistusta ja tarkkuustehtäviä. Päätään pääsee käyttämään paljon, mikä onkin mielenkiintoista kun väsymys alkaa tuntumaan. Kumpikohan jaksaa pitempään, pää vai kroppa?

Team Fake it ’til you make it aloitti yhteistreenauksen korkeanpaikan leiriltä Kilpisjärveltä heinäkuussa. Tässä Salmivaaralla, taustalla upea Saana.

Vaikka taas ollaan lähdössä soitellen sotaan (muistissa elävästi Jämi84:n kiroilut ja nyt matkaa on ainakin tuplat tiedossa), niin tiedostan kyllä, että tulossa on kova koitos. Tavoitteena meillä on päästä ehjänä maaliin, niin fyysisesti, psyykkisesti kuin varustemielessä. Edessä on varmasti ikimuistoinen seikkailu.

Viisi viikkoa aikaa h-hetkeen ja jännäkakka jo melkein housussa. Rennolla meiningillä mutta tosissaan mennään, sen kertoo jo meidän tiimin nimikin: Fake ’til you make it. Aika tosi siistiä päästä vihdoin seikkailemaan kunnolla!

P.s. Varustevinkkejä ja ihan kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s